Moja grecka kuchnia

O książce
Słońce, błękit morza, przyjaźni i otwarci ludzie – Grecja. Do tego przepyszne jedzenie, czyli ryby, owoce morza, warzywa i mięsa. Oparta na prostych przepisach kuchnia, której tajemnicą są świeże, doskonale dobrane składniki i aromaty ziół. I jeszcze wspaniałe wina!
Mojej greckiej kuchni znajdziecie przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiecie się z niej, czym zastąpić niektóre składniki, jeśli byłyby nie do dostania w waszym sklepie. Poznacie zwyczaje kulinarne Greków i poszerzycie wiedzę o ich ulubionych trunkach. A galaktoburekostanie się waszym ulubionym deserem.;)
Kali oreksi! – smacznego!

Przeczytajcie co o książce i autorze napisali:
Krytyka Kulinarna
Make Cooking Easier by Zosia Cudny
Nakarmiona Starecka
Minta Eats

Obraz

O autorze
Kapitan Piotr Kasperaszek jest żeglarzem, wielbicielem dobrego jedzenia i sztuki kulinarnej. Od przeszło dwudziestu pięciu lat przemierza greckie wody. W tym czasie odwiedził setki portów i wysp. W tawernianych kuchniach i domach przyjaciół poznał tajniki przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Przetestował je wszystkie, najczęściej w jachtowej kuchni – kambuzie, gotując dla pływających z nim załóg.​

  • Liczba stron 224
  • Format 195x250
  • Oprawa twarda
  • Cena 59,90
  • ISBN 978-83-946425-7-0
  • Patron Medilany

    Jachtów użyczyli nam


Udostępnij
44.92 59.90
Wysyłamy w ciągu: 2 dni roboczych

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów